Organisaties presenteren project aan wethouder Lugthart

De tijd dat de gemeente in het gemeentehuis alles zelf deed, ligt inmiddels ver achter ons. Vandaag, donderdag 16 juli, kreeg wethouder Björn Lugthart in de raadzaal de eerste twee projecten gepresenteerd, die samen met maatschappelijke partners zijn ontwikkeld voor de verbetering van de dienstverlening aan inwoners. Zo wordt het Sociale Domein in Rijswijk vormgegeven. Rijswijk investeert in vrijwilligers. De projecten Eenzaamheidsbestrijding en de Vrijwilligersacademie gaan hier een belangrijke impuls aan geven. Deze eerste twee projecten zijn ontwikkeld vanuit de Innovatie agenda van de gemeente Rijswijk. Verschillende partijen werken hier aan mee.
De gemeente vroeg op 31 oktober 2014 de maatschappelijke partners met ideeën te komen voor de verbetering van de dienstverlening aan inwoners. Een aantal werkgroepen ging aan de slag. Nu een half jaar later liggen de projectplannen er al.

De deelnemende organisaties ondertekenden de projectplannen ter plekke. De volgende organisaties werken hieraan mee: Buddynetwerk, Zonnebloem, Leger des Heils, Resto van Harte, Rode Kruis, Mee ZHN, Parnassia Reakt, Welzijn Rijswijk, Florence: locaties Westhoff, Steenvoorde en Vredenburch, Bonifatius Parochie, Protestantse Gemeente Rijswijk , Welzijn Rijswijk Vrijwilligerscentrum, Bewonersorganisatie SBRM, Middin, Reakt onderdeel van Parnassia, Humanitas, Buddy Netwerk, Buurtschap Oud Rijswijk (SBOR), Cardia Onderwatershof en WZH.