Prefab zonnepanelen in dakkap in RijswijkBuiten

Klimaatgarant Solar is begonnen aan een project in de nieuwbouwwijk Rijswijk-Buiten waarbij zonnepanelen direct geïntegreerd worden aangebracht in de dakkap fabriek van aannemer Roosdoom Tijhuis. “Een deel van de werkzaamheden hoeft daardoor niet meer op het dak te worden uitgevoerd’, vertelt Bart Wansink, directeur Klimaatgarant Solar. Het bedrijf begon vorig jaar met de eerste voorbereidingen waarbij het idee was om de zonnepanelen (BIPV) direct prefab aan te brengen in de dakkap fabriek. KG Solar komt met nieuw systeem waarbij zonnepanelen geïntegreerd zijn in de dakkap
Geïntegreerd systeem
Op de dakkap wordt de KG Solar waterkerende HDPE plaat aangebracht waarop de ankers, rails en zonnepanelen zijn gemonteerd. De dakkappen worden zo opgeslagen en getransporteerd dat de zonnepanelen niet beschadigen. De dakkap wordt geplaatst en de installateur zorgt voor de laatste afwerking van de gootstukken en laatste controle, aldus KG Solar.

Flexibel werken
Het indak montage systeem moet ervoor zorgen dat men flexibel kan werken en het is ook mogelijk om een Velux of Fakro dakraam toe te passen. Het bedrijf noemt dat het van belang is voor nieuwbouw om een esthetische oplossing te kunnen bieden waarin men een mooi egaal vlak dak kan maken.