Oud-voorzitter Jaguars Rolf van der Loo koninklijk onderscheiden

Niets vermoedend ging oud-voorzitter Rolf van der Loo zaterdagochtend 11 juli naar de thuisbasis van scoutinggroep De Jaguars aan het Julialaantje, waarvan hij jarenlang de trekkende kracht was. Honderd leden vertrokken op kamp naar Baarn. Toen burgemeester Michel Bezuijen hem naar voren riep was hij overrompeld. Hij is benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. In aanwezigheid van alle leden en ouders kreeg hij de versierselen opgespeld. Rolf van der Loo is de afgelopen decennia van zeer grote betekenis geweest voor de bloeiende Scoutinggroep De Jaguars te Rijswijk. Daarnaast heeft hij tal van andere (vrijwillige) functies bekleed die van waarde zijn voor de samenleving.
Bij de Scouting besteden kinderen en jongeren op een actieve manier hun vrije tijd in de natuur. Scouts leren met respect voor zichzelf en hun omgeving de eigen grenzen te verkennen en verantwoordelijkheid te nemen voor zichzelf, elkaar en de wereld om ons heen. In Rijswijk en omstreken zijn honderden mensen te vinden die goede herinneringen hebben aan hun tijd bij de Jaguars. Een tijd waar Rolf van der Loo een belangrijk aandeel heeft gehad.

In de jaren zeventig was hopman (teamleider van de verkennersleiding) de trekkende kracht van de groep. Toen ook andere onderdelen van de groep, zoals de meisjes en de welpen, een belangrijk onderdeel van de groep werden, werd Rolf groepsleider.

Toen de scouting De Jaguars een formele vereniging werd, nam Rolf van der Loo zitting in het bestuur. Daarnaast had hij nog veel functies in de scouting. Tot op de dag van vandaag is hij de drijvende kracht van de Jaguars en daarvoor diverse dagen in de maand te vinden op het scouting terrein om te klussen.

Bekijk de foto’s op onze Facebook pagina!