RijswijkBuiten, meer dan een nieuwe wijk

Rijswijk Buiten, gisteren had ik de eer aanwezig te zijn bij de eerste paal voor weer 50 woningen gebouwd door onze eigen Rijswijkse bouwer Boele & Van Eesteren. Opvallend zoveel kleine kinderen op de arm van de ouders, trotse eigenaren van een nieuwe woning die voorjaar 2016 af is. De Brede school in de wijk heeft al uitbreiding aangevraagd. En het gaat snel.
Nu zijn er een paar honderd woningen gereed, maar in 2018 zijn dat er 3500. Dat zijn heel veel nieuwe Rijswijkers. Kennis Bart die toevallig langs fietst over de Van Rijnweg woont er al twee jaar. Hij woonde voor de verhuizing al in Rijswijk. Mooie kans te vragen waar hij boodschappen doet. Dat varieert de super in Delft tot In de Bogaard in Rijswijk.

Wij dachten, we zijn er nu toch laten we eens rond kijken wat er gebeurt. En dat is veel, RijswijkBuiten wordt meer dan zomaar een wijk. Landelijk een voorbeeld wat betreft energiezuigheid, gebruik van aardwarmte, zonnecollectoren en een heel veelzijdige bouw die de wijk straks een gemoedelijk uitstraling geeft.

In het informatie centrum draaide toevallig een video van een art-impression van de nieuwe wijk. En ik moet zeggen, ik ben er gehecht aan mijn Leeuwendaal, waar ik mij al een halve eeuw mij thuis voel, dat RijswijkBuiten wordt toch ook wel heel leuk…..

Bekijk de foto’s op onze Facebookpagina