Meld overlast berenklauw

Op een aantal plaatsen groeit in Rijswijk de berenklauw. Aanraking met blad, stengels of sappen van de plant, kan blaren, brandwonden en ontstekingen van de huid veroorzaken. De berenklauw wordt aangepakt op plaatsen waar veel mensen komen of in de buurt van kinderspeelplaatsen. Dat gebeurt door te maaien. Mocht u een berenklauw weten die op een gevaarlijke locatie staat? Bel het Klant Contact Center, tel. 14070. Enkel door intensief maaien kan de gemeente het aantal berenklauwen onder controle houden. Naast het maaien worden ook schapen ingezet om de berenklauw te bestrijden in de parken en op plekken die lastiger bereikbaar zijn met de maaimachines. Voor schapen is dit onkruid een lekkernij. De kudde van 250 schapen is begin mei ingezet in het Wilhelminapark en het Elsenburgerbos. Ook zijn ze bij de avonturenspeelplaats aan de Tubasingel langs geweest. De kudde schapen komt dit jaar in de periode van mei tot december om de zeven weken terug naar Rijswijk. Half juli zijn de schapen weer twee weken actief in Rijswijk.

Een (reuzen-)berenklauw, die in een park, een plantsoen of aan de slootkant op enkele meters van een fiets- of voetpad staat en moeilijk bereikbaar is, laat de gemeente in principe staan.

Mocht u een berenklauw weten die op een gevaarlijke locatie staat? Geef dat door aan het gemeentelijk Klant Contact Center, tel. 14070.
Na melding beoordelen de gemeente de locatie en gaan zo nodig extra maaien.