Nieuwe Haagweg fase verder

De werkzaamheden voor de herinrichting van de Haagweg en de vervanging van de trambaan gaan binnenkort een nieuwe fase in. Omwonenden en verkeersdeelnemers krijgen te maken met nieuwe verkeersmaatregelen en omleidingen. De aannemer werkt tijdens de zomer hard door om ervoor te zorgen dat de vernieuwde Haagweg op tijd kan worden opgeleverd. In de zomer zijn veel mensen op vakantie, waardoor er minder verkeer op de weg is en er minder overlast zal zijn van de verkeersmaatregelen.
Toch gaan omwonenden en voorbijgangers goed merken dat er aan de Haagweg wordt gewerkt. Zo wordt de kruising van de Haagweg met de Lindelaan aangepakt. De gemeente maakt van deze gelegenheid gebruik om hier meteen de riolering te vervangen.

De Lindelaan wordt daarom tussen de Haagweg en de Willemstraat gedurende twee weken voor al het verkeer afgesloten. In de bijlage staan alle werkzaamheden op een rij.

Met het werk aan de Haagweg slaat de gemeente twee vliegen in één klap: de leefbaarheid van de Haagweg verbetert en de traminfrastructuur wordt geschikt gemaakt voor de nieuwe stadstrams van HTM.

De eerste resultaten van het project Verbetering Haagweg zijn al zichtbaar. Zo is de ventweg tussen de Jan van der Heijdenstraat en de Laan Hofrust getransformeerd in een fietsstraat. Ook op andere delen van het traject zijn de eindresultaten al te zien.
De gemeente vermindert het aantal rijbanen van de Haagweg van twee naar één per rijrichting en vervangt de huidige ventweg aan beide zijden door een fietsstraat waar de automobilist te gast is. De trambaan wordt aangepast en de haltes worden breder. Bovendien krijgt de Haagweg een aantrekkelijke laanstructuur met meer bomen dan er nu staan. Ook komen er hagen.

Rijswijk werkt samen met andere gemeenten, de metropoolregio Rotterdam Den Haag en de HTM aan het verder verbeteren van het openbaar vervoer in de regio. Dat is nodig om het groeiende aantal reizigers op een comfortabele manier te kunnen vervoeren. Zo zijn de nieuwe trams van HTM toegankelijk voor iedereen, ook voor bijvoorbeeld mensen in een rolstoel of met buggy’s.