Wethouder Dierdorp: Taalachterstand in Rijswijk terugdringen

Maandag 6 juli reikte onze eigen wethouder Nico Dierdorp certificaten uit voor alle cursisten uit de regio Haaglanden die op latere leeftijd besloten de schoolbanken in te duiken om te leren lezen, schrijven en rekenen. “Ik hecht veel waarde aan scholing of bijscholing om er voor te zorgen dat er zo min mogelijk Rijswijkers zijn met een taalachterstand, zowel onder jongeren als ouderen”. De cursus is onderdeel van de regionale wervingscampagne Doe Weer Mee!Doe Weer Mee motiveert mensen om naar school te gaan om beter te leren schrijven, lezen en rekenen. Met de campagne willen zij ook de taboe te doorbreken en mensen bewust maken van het feit dat laaggeletterdheid een groeiend probleem is. In de randstad komt 1 op de 4 kinderen van school af met een taalachterstand.

Wat betekent dat nou, een taalachterstand? Dat kan betekenen; van moeite met pinnen in winkels of bij de geldautomaat, tot problemen met het invullen van noodzakelijke formulieren zoals van de belastingdienst, bibliotheek en bankzaken. Dat zijn allemaal factoren waardoor mensen minder makkelijk mee kunnen doen in de samenleving. Door de cursus die zij gevolgd hebben bij het ROC Mondriaan kunnen zij nu wel weer volop meedoen. Een prestatie om trots op te zijn
.
Dat vindt ook wethouder Nicole Dierdorp. Zij hecht veel waarde aan scholing of bijscholing om er voor te zorgen dat er zo min mogelijk Rijswijkers zijn met een taalachterstand, zowel onder jongeren als ouderen.

Er is ook een Doe Weer Mee! pluim uitgereikt. Deze ging naar Lizebeth Melse van het Straatconsulaat, voor het project ‘Terug naar School’. De speciale pluim is voor een organisatie of persoon die zich bijzonder heeft ingezet voor de aanpak van laaggeletterdheid in regio Haaglanden.