Vuurbal bij woonzorgcentrum Vredenburgh Rijswijk

In een meterkast van het pand van wooncentrum Vredenburgh zijn vanochtend omstreeks 10:00 diverse ontploffingen geweest toen een monteur aan het werk was. Een ooggetuige meldde aan de redactie van Feel Good Radio Rijswijk dat er diverse ‘vuurballen’ gezien zijn. Minimaal 1 van deze vuurballen is in het gezicht van de monteur ontploft waardoor ernstig letsel is ontstaan. De traumahelicopter is ter plaatse geweest. Het medisch personeel dat aan boord was heeft de man ter plaatse behandeld waarna hij is overgebracht naar het ziekenhuis
Er is op dit moment geen stroomvoorziening in wooncentrum Vredenburgh. De cliënten van woonzorgcentrum Vredenburgh in Rijswijk zijn in alle rust geëvacueerd. Net voordat dit gebeurde was ook burgemeester Bezuijen ter plaatse om met de bewoners en hulpverleners te spreken.

Twee weken geleden kwamen de hulpdiensten ook al massaal ter plaatse bij Vredenburgh. Toen was er sprake van stroomuitval nadat er een waterlekkage was ontstaan. Welingelichte bronnen meldde aan Feel Good Radio Rijswijk vanochtend dat er in de meterkast mogelijk nog water aanwezig zou zijn geweest.

De bewoners zijn ondergebracht in woonzorgcentra Steenvoorde aan de Generaal Spoorlaan en Westhof aan het Julialaantje totdat alles hersteld is. De bewoners zullen op z’n vroegst pas morgen terugkeren naar hun woning.

Evacuatie bewoners