Iedereen moet mee kunnen doen in onze maatschappij

Lezen, schrijven of rekenen, het lijkt zo simpel, maar één op de zeven mensen heeft er moeite mee. “Taalontwikkeling is belangrijk om mee te doen in de maatschappij. Met de ‘Doe weer mee’-campagne wordt kinderen en volwassenen die dit nodig hebben geholpen zich te ontwikkelen”, zegt wethouder Nicole Dierdorp. Zij reikt maandag 6 juli om 19.00 uur certificaten uit aan deelnemers van ‘Doe weer mee! ‘Doe weer mee!’ motiveert volwassen inwoners van Haaglanden om beter te leren lezen, schrijven of rekenen. Een op de zeven volwassenen in Haaglanden heeft hier moeite mee.
Niet goed kunnen lezen, schrijven of rekenen is een grote hindernis: thuis, op het werk of in de maatschappij. Het is ook niet goed voor onze moderne maatschappij. Nederland is een kenniseconomie. Het is belangrijk dat iedereen kan bijdragen aan deze ontwikkeling.

‘Doe weer mee!’ is onderdeel van het convenant ‘Aanpak laaggeletterdheid Haaglanden’. In dit document verklaren elf organisaties om samen te werken bij de aanpak van laaggeletterdheid in Haaglanden. De gemeenten Delft, Den Haag, Leidschendam – Voorburg, Midden – Delfland, Pijnacker – Nootdorp, Rijswijk, Westland en Zoetermeer werken samen met ROC Mondriaan en ROC IDCollege.

Nicole Dierdorp: “Taalontwikkeling is belangrijk om deel uit te kunnen maken van de maatschappij. Met de ‘Doe weer mee’-campagne wordt kinderen en volwassenen die dit nodig hebben handvatten geboden om zich op het gebied van taal te kunnen ontwikkelen. Ik ben blij dat ik net als vorig jaar certificaten mag uitreiken. Dat betekent dat weer mensen met succes deelnamen aan ‘Doe weer mee’.

De uitreiking is in Dakotatheater, Zuidlarenstraat 57 in Den Haag.