Keert tij voor winkelcentrum In de Bogaard ?

Vastgoedfonds Wereldhave heeft de Prinsenpassage in winkelcentrum In de Bogaard in bezit gekregen. Topman Dirk Anbeek van Wereldhave: ,,Dit is een overname die typisch is voor ons product. Middelgrote winkelcentra met supermarkten en retailers die mikken op het middensegment.” Voor Rijswijk betekent deze overname een kans. “Het is essentieel om samen te werken met actieve lokaal betrokken vastgoedpartijen om het winkelcentrum te herontwikkelen naar een levendig stadscentrum”, aldus de gemeente. In de Prinsenpassage in winkelcentrum In de bevinden zich onder andere de Mediamarkt, horecazaak Bij Oma’s en de ANWB-winkel.
De onderneming Wereldhave is opgericht in 1930 en heeft beleggingen in vastgoed zoals kantoren, winkelcentra en woonruimte. De huuropbrengsten en waardestijgingen van deze gebouwen vormen de winst van Wereldhave.

Deze aankoop vormt een onderdeel van een grotere overname waarbij een groot aantal winkelcentra in het land door Klépierre (voorheen Corio) zijn verkocht aan Wereldhave voor in totaal Euro 730 miljoen. Het vastgoedfonds wordt daarmee in één klap de grootste eigenaar van Nederlandse winkelcentra.

Wereldhave onderscheidt zich naar eigen zeggen van andere vastgoedfondsen door actief management van winkelcentra, (her)ontwikkeling van eigen projecten, risicospreiding en lokale kennis en aanwezigheid. De strategie van Wereldhave richt zich op middelgrote winkelcentra in Europa.

Topman Dirk Anbeek van Wereldhave is in zijn nopjes: ,,Dit is een overname die typisch is voor ons product. Middelgrote winkelcentra met supermarkten en retailers die mikken op het middensegment.”

Voor Rijswijk betekent deze overname een kans. Meerdere vastgoedfondsen In de Bogaard kampen met toenemende leegstand. Deze eerste stap van Wereldhave is mogelijk niet de laatste.

Voor de gemeente Rijswijk is het essentieel om samen te kunnen werken met actieve lokaal betrokken vastgoedpartijen om het winkelcentrum te kunnen herontwikkelen naar een levendig stadscentrum waar naast winkels verschillende functies zijn ondergebracht.