Verdeelde reacties mobiele app winkelcentrum Oud Rijswijk

Vorige week is de mobiele app van winkelcentrum Oud Rijswijk gelanceerd met daarin veel aanbiedingen van ondernemers uit het winkelcentrum. Het winkelcentrum telt momenteel 120 ondernemers en het kan voor buurtbewoners erg interessant zijn om voordat ze gaan winkelen even te kijken welke aanbiedingen er op hun staan te wachten. De app die beschikbaar is voor IOS en Android, biedt los van de acties en de lokatie van de winkeliers ook updates vanuit het winkelhart van Oud Rijswijk.
Ondernemers reageren verdeeld over de komst van de app. Feel Good Radio Rijswijk sprak o.a. met manager Michel Schot van de Wits Café Restaurant. Hij vindt de komst van de app een aanwinst. ‘Bestaande acties kan ik kenbaar maken via de nieuwe app. Als winkelier moet je meedoen. Als wij onze acties er op zetten dan heeft ook de bewoner van Oud Rijswijk daar profijt van. Ik vind dat positief’ Op de vraag wat hij verwacht van het succes van de app vervolgt hij: ‘Je kan pas over een half jaar zeggen of dit een geslaagd idee is, maar daar zijn we als winkelier ook bij. Wij moeten het ook kenbaar maken. Zo gaan we samen voor het succes!’ aldus Schot.

Niet iedereen is even enthousiast over de komst van de app. Onderneemster Ilse Parlevliet van D-Town BBQ & Grill restaurant is sceptisch over de nieuwe app. ‘Wij moeten 10 euro per maand betalen om in de app te komen. Dat is een hoop geld voor iets waarvan de vraag nog maar is wie ik ga bereiken. We hebben er bewust voor gekozen om het niet te doen.’ Op de vraag of ze wel wil meedoen als blijkt dat het een succes is reageert ze: ‘Dan sta ik open om er opnieuw over na te denken. Je moet eens kijken wat we nu al betalen aan de winkeliersvereniging. En daarbij komt ook dat ik nog geen promotie voor de app zie. Zonder promotie zie ik geen succes!’ aldus Ilse Parlevliet in gesprek met de redactie van Feel Good Radio Rijswijk.

De app kan in ieder geval gratis gebruikt worden tijdens het winkelen, want eind vorig jaar werd er al gratis wi-fi aangelegd in het winkelcentrum.