Meer fietstrommels en fietsnietjes

Bied Rijswijkers die zelf geen ruimte hebben om fietsen overdekt te stallen een mogelijkheid dat wel te doen. Dat is wat de fractie van GroenLinks vraagt aan het college van burgemeester en wethouders.
Vele Rijswijkers hebben zelf geen mogelijkheid om hun fiets veilig te stallen, bijvoorbeeld omdat ze in een bovenwoning in Cromvliet wonen. Een overdekte fietsenstalling of een fietstrommel zou in zo’n geval uitkomst bieden, maar daarvoor zijn wachtlijsten. Wat GroenLinks betreft is dat een ongewenste situatie.

Namens GroenLinks heeft raadslid Marieke Alberts het college van B en W gevraagd om uit te zoeken hoe groot de vraag en potentiële vraag naar overdekte fietsenstallingen is en om de wachtlijsten voor fietstrommels weg te werken.

Ook vraagt ze het college om het maximum van twee te stallen fietsen per huishouden in een fietstrommel te laten vervallen en om te inventariseren of er lege panden zijn die als overdekte fietsenstalling kunnen functioneren. Daarnaast vraagt ze om extra fietsnietjes te plaatsen in wijken als Cromvliet en de Bomenbuurt.