Meer dan 3000 euro voor Asiel Julialaantje

De zelfgemaakte hoedjes van de drie jaar geleden overleden Rijswijkse kunstenares Kiss Riemvis zijn geliefde verzamelobjecten. Paul van Bemmelen, haar weduwnaar, heeft er al een paar honderd van verkocht. Hij heeft al 3000 euro overgemaakt voor de renovatie van asiel ’t Julialaantje. “Zo komt de erfenis twee keer zo goed terecht. Bij mensen die van haar werk houden en bij de dieren waar zij zo van hield” vertelt hij ons. De hoedjes met bloemen en dieren, zoals kikkers en honden verkoopt Paul voor 5 euro per stuk. In de meeste gevallen is dat al minder dan de kosten van het materiaal. “Kiss heeft er uren met liefde aan gewerkt. Ik weet zeker dat ze heel blij zou zijn als ze wist dat de opbrengst voor ’t Julialaantje is”.
Hij verkoopt de hoedjes aan huis, de Karel Doormanlaan 273 en bij theeschenkerij IJgenwijs in het Haagse park Clingendael. “De verkoop gaat nog steeds door. Ik heb ook een bus neergezet waar vrienden geld in doen.

Ik wil ook een tegel kopen aan de muur in het nieuwe asiel. Prachtig, met de naam van Kiss erop. Dan is ze toch een beetje bij de dieren”. Iedereen die het ook leuk vindt om een tegel te kopen kan kijken op www.asieljulialaantje bij ‘doneren’.