De Schilp wordt leuker

‘Ons’ zwembad De Schilp heeft met Optisport een nieuwe exploitant. En, die heeft er zin in. Ze hebben al aangegeven dat ze het zwembad er aantrekkelijker willen maken met nieuwe activiteiten voor jong en oud, alle lagen van de bevolking. Dat doen ze samen met lokale verenigingen en landelijke partners. Ook zwemles wordt een avontuur. Ook de horeca krijgt een nieuwe look en een uitgebreidere kaart. De gemeenteraad van Rijswijk ging op 16 juni akkoord met de keuze van het college van burgemeester en wethouders het beheer en de exploitatie van sportcentrum De Schilp toe te vertrouwen aan Optisport Exploitaties BV uit Gorinchem.
In september 2014 had het college van burgemeester en wethouders vier partijen gevraagd een aanbieding te doen om deze taken over te nemen. Na een uitgebreide selectieprocedure was Optisport als winnaar uit de bus gekomen. Per 1 juli komt het beheer en de exploitatie in handen van Optisport, de gemeente blijft eigenaar van accommodatie aan de Schaapweg.

Voorwaarden exploitatie
De gemeente Rijswijk legt de nieuwe exploitant bij het beheer en de exploitatie een aantal voorwaarden op. Zo blijft de bestaande programmering ongewijzigd voor zover daar samen met de gebruikers geen andere afspraken over worden gemaakt. Daarnaast blijven met de gemeente gesloten overeenkomsten bestaan voor de duur van die overeenkomsten.

Aantrekkelijkheid De Schilp
Optisport heeft aangegeven direct bij aanvang van de exploitatie het sporten en zwemmen in De Schilp nog aantrekkelijker te maken door een doordacht aanbod van producten en diensten die bijdragen aan een actieve leefstijl die mensen gezonder, vitaler en gelukkiger maakt.

Optisport investeert continu in een goed en aantrekkelijk activiteitenprogramma. Voor jong en oud, voor alle lagen van de bevolking en met extra aandacht voor specifieke gebruikersgroepen als schooljeugd, senioren, allochtonen, mensen met overgewicht en mensen met een beperking. Daarin zoekt Optisport graag de samenwerking op met lokale verenigingen en partners en op landelijk niveau met partners als de KNZB, ANBO, Fysio Holland, etc.

Bij Optisport beleven kinderen het leukste zwemlesavontuur samen met de karakters Zed & Sop. Zed de haai en Sop de zeester nemen de kinderen tijdens het zwemlestraject mee op zoek naar de Scharlaken Schat. Alle avonturen staan beschreven in een paspoort dat de kinderen ontvangen bij de eerste zwemles, samen met een prachtige schatkist. Gaandeweg wordt de schatkist gevuld met edelstenen en kunnen zegels worden verdiend voor in het paspoort. Kortom, de leukste zwemles!

Naast uitbreiding en vernieuwing van het activiteiten aanbod zal de horeca als eerste een mooie nieuwe look en feel krijgen waardoor het binnenkort na inspanning heerlijk ontspannen is in een sfeervolle ruimte met een lekker kopje koffie en een aantrekkelijke menu kaart.

Scheiding functie-exploitatie en vastgoedexploitatie
Met de samenwerking wordt de scheiding van de functie-exploitatie en de verantwoordelijkheid voor het eigendom van het sportcentrum verder ingevuld. Dit streven naar deze scheiding kent zijn grondslag in de door de gemeenteraad op 13 september 2011 vastgestelde kadernota.