Wethouder Dierdorp tussen vuilnisvrouwen

Onze eigen wethouder Nicole Dierdorp gaat naar vuilnisvrouwen toe om haar respect te tonen voor de vrouwen in het vak en het dagelijkse werk dat ze dagelijks verrichten. Zij sluit donderdag 2 juli om 15.30 uur de Nationale Vuilnisvrouwendag af. Tijdens deze bijzondere dag, georganiseerd door Avalex, worden de vrouwen uit het vak eens goed in het zonnetje gezet. Zo’n 35 vuilnisvrouwen uit het hele land komen naar de Vuilnisvrouwendag toe. De vrouwen zijn werkzaam als chauffeur/ belader of als medewerker planning of teamleider uitvoering.
Een divers gezelschap, maar ze hebben één ding gemeen. Ze werken allemaal in het afval en in een mannenwereld. De dag bestaat uit verschillende activiteiten: een cabaretvoorstelling Rein en Goed, een workshop zelfverdediging op naaldhakken, creatief met afval en een professionele fotoshoot met visagie.

Het belooft een mooie dag te worden voor de vuilnisvrouwen. Door een bezoek te brengen aan de dag toont wethouder Dierdorp haar respect voor de vrouwen in het vak en het dagelijks werk dat zij verrichten. Het gebeurt bij Avalex aan de Schieweg 99 in Delft.