Omwonenden Watertoren Jaagpad in gesprek met gemeente

De watertoren aan het Jaagpad, bijna op de grens met Delft is een markant object uit 1911 van bijna 30 meter hoog. De huidige eigenares wil het complex verbouwen. De buurtbewoners zijn daar uiterst kritisch over en lieten dat ook horen tijdens de laatste raadsvergadering. De gemeente gaat woensdag 1 juli om 19.30 uur het gesprek aan met omwonenden van de watertoren. Dat gebeurt in buurthuis de Drassige Driehoek, Jaagpad 148d. De onderhoudskosten van het complex zijn hoog, de eigenares zoekt nu hiervoor een oplossing in de vorm van de bouw van een woning op het terrein en boven in de toren.
Voor deze laatste woning is het nodig om buiten de toren een liftkoker met een trap te maken. De bewoners willen de watertoren in de oorspronkelijk staat behouden.

Ze zijn ook angstig over de vestiging van een horeca-gelegenheid in de toren. Van het monument blijft dan volgens hen weinig meer over
Van 1 mei tot en met 11 juni 2015 lag de ontwerp-omgevingsvergunning ter inzage voor de verbouwing van deze panden.

Omwonenden die een zienswijze indienden op de plannen zijn door de gemeente uitgenodigd voor een gesprek. Tijdens de bijeenkomst spreken medewerkers van de gemeente met hen over het verbouwplan en hun reactie op de voorgenomen aanpassingen en krijgen zij de gelegenheid om hun standpunten toe te lichten.

Wethouder Ronald van der Meij is als toehoorder aanwezig. Ook de initiatiefnemer van het plan is aanwezig.