Omroep Rijswijk verder onder naam Feel Good Radio Rijswijk

Vorige week besloot Stichting Omroep Rijswijk om de radiouitzendingen voort te zetten onder de roepnaam ‘Feel Good Radio Rijswijk’ en zich nog beter op de toekomst te kunnen richten als onafhankelijke lokale omroep voor Rijswijk. In april kondigden de lokale omroepen van Rijswijk en Pijnacker-Nootdorp al aan samen te gaan werken op technisch en organisatorisch vlak en vooruit te kijken naar de toekomst. Omdat een lokale omroep in de toekomst een verzorgingsgebied moet hebben van minimaal 100.000 inwoners was een samenwerking met een omroep in de regio noodzakelijk voor het vormen van een zogenaamde streekomroep.
De term ‘streekomroep’ is echter alleen van toepassing voor de achterliggende organisatie om gebruik te kunnen maken van elkaars sterke kwaliteiten. Op de radio en televisie blijft de Stichting Omroep Rijswijk een onafhankelijke zender met enkel en alleen berichtgeving over Rijswijk. Door de samenwerking is de omroep klaar voor de toekomst op alle vlakken.

Sinds vorige week is een volledig gepresenteerde dagprogrammering te horen vanaf 07:00 en brengt de omroep de hele dag lokaal nieuws, enkel en alleen uit Rijswijk. In de ochtend vanaf 10:00 uur en avond vanaf 21:00 brengt de omroep elke 10 minuten lokaal nieuws in het programma ‘Rijswijk Actueel’

‘Tijdens onze open dag in mei gaven de aanwezige raadsleden met ondersteuning van Burgemeester Bezuijen aan dat ze Rijswijk als onafhankelijke gemeente zien. Dat past precies bij de ambitie die wij hebben.’ Aldus de zendercoördinator van Feel Good Radio Rijswijk.

‘Stichting Omroep Rijswijk bestaat al 27 jaar. In die periode heeft zij zich een plaats verworven in de Rijswijkse gemeenschap. Dit kunnen we door de start van het nieuwsplatform ook meten. ‘Momenteel staat de teller al op ruim 10.000 bezoeken per maand op ons nieuwsplatform en daar zijn we er trots op!’, aldus voorzitter Robert Heijdemann.

Binnenkort start de omroep ook met televisie. Hiervoor kunnen enthousiaste cameramensen zich aanmelden via feelgoodrijswijk.nl

Feel Good Radio Rijswijk is dé lokale omroep voor de gemeente Rijswijk op 105.9FM en via Ziggo op de kabel. Het laatste nieuws uit Rijswijk is te lezen op de website van de lokale omroep.