Bowls dit wekend in Rijswijk

Zondag 28 juni. is er een kennismakingsdag met de sport Bowls bij korfbalvereniging Refleks in Rijswijk. Bowls is de Engelse variant van jeu de boules. Iedereen is welkom tussen 12.00 en 16.00 uur op het Sportpark Prinses Irene, Schaapweg 2D, Rijswijk. Voor verenigingen die aan de slag willen met Bowls is een toolkit beschikbaar. Ook kunnen bij de club clinics gegeven worden. Als KNKV werken we samen met de Nederlands In & Outdoor Bowlsbond (NIOBB) om initiatieven voor samenwerkingen tussen korfbalverenigingen en Bowlsverenigingen c.q. –activiteiten te ontwikkelen.
Voorzitter van de NIOBB Jan Lenselink is blij met deze samenwerking. De initiatieven vormen een prima uitgangspunt voor de maatschappelijke verbindingen die er gelegd worden tussen de buurt, intensivering van de accommodatie en het bevorderen van sportparticipatie.

Projectleider KombiFit van het KNKV, Fedde Boersma inventariseert samen met de NIOBB waar de mogelijkheden liggen voor de invulling van de samenwerking.

Voor verenigingen die aan de slag willen met Bowls is in ieder geval een plan van Aanpak en een toolkit beschikbaar. Ook kunnen bij de club clinics gegeven worden.

Korfbalvereniging ’t Overschotje in Lochem is zo’n vereniging die een samenwerking met Bowls kent. Aanstaande zondag 28 juni. is er een kennismakingsdag met de sport Bowls bij korfbalvereniging Refleks in Rijswijk. Het initiatief van deze kennismaking komt van Rob Wouters, secretaris van IBC Charlois in Rotterdam.

Voorzitter van Refleks, Remco Nunnikhoven is enthousiast over dit initiatief en blij met de ondersteuning van beide sportbonden. “Er wordt volop reclame gemaakt in heel Rijswijk en het is gedeeld op de Facebookpagina van de grootste politieke partij van Rijswijk. De lijsttrekker heeft ook gezegd dat hij aanwezig is om te kijken hoe hij ons verder kan ondersteunen”.

Iedereen is welkom tussen 12.00 – 16.00 uur op het Sportpark Prinses Irene, Schaapweg 2D, Rijswijk.