Trams staan stil in Rijswijk

Rijswijk is vanochtend, vrijdagochtend getroffen door een grote stroomstoring. Rond 10.30 uur viel de stroom uit bij een hoogspanningsstation in Rijswijk. Gevolg was dat een groot gebied zonder stroom zat. Verkeerslichten vielen uit, trams stonden stil en mensen kwamen vast te zitten in liften en bij supermarkten is het licht uit. De stroomstoring is een gevolg van een storing in het hoofdstroomstation in Rijswijk. Na een tijdje kregen steeds meer delen van het gebied weer stroom. Op scholen kunnen (her)examens niet doorgaan. In familiepark Drievliet moesten bezoekers met een hoogwerker uit achtbaan. Ook zaten tientallen mensen opgesloten in liften.
Vanwege de stroomstoring konden trams niet verder rijden en werkten verkeerslichten niet. Rond 10.30 uur viel de stroom uit bij een hoogspanningsstation in Rijswijk. Gevolg was dat een groot gebied in Den Haag en Rijswijk zonder stroom zat. Verkeerslichten vielen uit, trams stonden stil en mensen kwamen vast te zitten in liften.

Na een tijdje kregen steeds meer delen van het gebied weer stroom
De politie had uit voorzorg alle auto’s de straat op gestuurd. Treinen konden wel rijden en de telefoonnummers 112 en 0900-8844 waren gewoon bereikbaar.

De stroomstoring is een gevolg van een storing in het hoofdstroomstation in Rijswijk.