235 euro gespind voor renovatie asiel

Omroep West presentatrice Jet Sol was al eerder in Rijswijk voor haar programma ‘Van de Kaart’. Maar zaterdagmiddag kwam ze hier als ‘spinning-master’ om een les te geven waarvan de opbrengst volledig werd gedoneerd voor de renovatie van asiel t Julialaantje. En met succes, na de les zit er 235 euro in de pot. “Het is erg dat er een asiel nodig is, maar het is nóg erger als dat dreigt te moeten verdwijnen omdat er geen geld is voor de broodnodige renovatie. Sport en goede doelen passen goed bij elkaar. Het dierenasiel is een héél goed doel,” vertelt Jet Sol als de leerlingen hun fiets opzoeken om zich een uurtje in het zweet te fietsen.
Ze vertrouwt ons nog toe dat ze zelf maar liefst 4 huisdieren heeft, allemaal uit het asiel. “Zo’n dier weer een nieuwe toekomst geven, daar wordt je als mens toch heel gelukkig van”.

In haar klas zitten ook Casper van Bohemen (Goede Tijden slechte Tijden acteur), Gregor Bak (de man van het koor ’Rijswijk Zingt’ tijdens het Strandwalfestival en één van de Mannen van Debby (Omroep West) en Jessica van Batenburg (gemeenteraadslid Beter voor Rijswijk).

Net als de andere leerlingen willen ze graag bijdragen aan het voortbestaan van het asiel

In tijden van nood leer je de mensen kennen, dat geldt zeker nu het asiel ’t Julialaantje vecht voor haar voortbestaan. Tientallen vrijwilligers zetten zich al maanden met tomeloze energie in om het benodigde geld voor de renovatie bijeen te brengen.

Maar ook bekende Rijswijkers en zelfs Nederlanders laten hun dierenhart spreken. Loretta Schrijver gaf met een poot van haar hond Flip de start van de grote tegeltjesactie, waarbij iedereen de komende weken een tegeltje aan de wand in het nieuwe asiel met een pootafdruk en de naam van hun huisdier kan kopen.

Daarover meer op www.asieljulialaantje.nl bij doneer direct.