Rijswijker Menno de Vries tweede in spoorwedstrijd

Een bijzondere wedstrijd: Wie maakt in een etmaal zoveel mogelijk kilometers over het Nederlandse spoornetwerk. Het is Rijswijker Menno de Vries nét niet gelukt: hij legde 1592 kilometer af en kwam hiermee slechts één kilometer tekort op de winnaar van de treinwedstrijd van Treinreiziger.nl. De website vierde met de wedstrijd zijn tienjarig bestaan. Zo’n zeventig treinreizigers deden mee aan de wedstrijd.
Zij mochten zelf bepalen hoe ze binnen 24 uur zoveel mogelijk kilometers per trein konden afleggen.
Volgens De Vries verliep alles volledig volgens de planning.

‘Zo’n twee weken heb ik me voorbereid met routeplanners om zo efficiënt mijn dag in de trein te gebruiken. Uiteindelijk kwam ik op een route die ik begon om 02.00 uur in Breda. Van daar ben ik via Amsterdam, Almelo, Zwolle, Schiphol, Groningen, Leeuwarden, Utrecht, Heerlen, Maastricht en Nijmegen gereisd tot mijn eindpunt in Heerhugowaard.

Dat bleek zondag na 23 uur en 53 treinen toch net één kilometer te weinig om te winnen.’

Helemaal met lege handen staat de Rijswijker gelukkig niet. De tweede plaats levert hem een waardebon van 50 euro op die hij in de Spoordeelwinkel van de NS mag verzilveren.

‘Ik wil graag met de trein naar Spanje. Ook dat is ongeveer 1500 kilometer. En volgend jaar doe ik weer mee voor de winst!’