Henk Bres doet trekking loterij asiel Julialaantje

Een vouwfiets, een tablet, een zilveren armband, een taart. Zomaar een greep uit de dertig hoofdprijzen die beschikbaar zijn gesteld door het bedrijfsleven voor de loterij waarvan de opbrengst bestemd is voor de renovatie van asiel ’t Julialaantje. Op zondag 21 juni komt Henk Bres om 13.30 uur naar het asiel om de laatste loten te verkopen en de trekking te verrichten. De afgelopen weken zijn vrijwilligers van asiel ’t Julialaantje heel druk geweest met de loterij. De ondernemers waren direct bereid voor een mooi prijzenpakket te zorgen.
Ook de verkoop van de loten ging rap. Iedereen wil meewerken aan het behoud van het asiel en daarmee de zwerfdierenopvang in Rijswijk, Westland, Pijnacker-Nootdorp en Delft.

Henk Bres, zelf hondenbezitter en erg begaan met het welzijn van dieren, kan zich vaak boos maken over de manier waarop mensen met hun huisdieren omgaan. “Een dier is een levend wezen en geen ding”, roept hij als hij hoort dat er weer een hond aan een boom zij gevonden. Vandaar dat hij de afgelopen weken regelmatig bij het asiel was om te helpen.

Zondag 21 juni wordt het een feestelijk middag, daar staat zijn aanwezigheid wel garant voor. Hij gaat de loten die nog over zijn voor 2 euro per stuk verkopen.

Bij aankoop van 10 loten gaat hij met de kopers op de foto, leuk voor op facebook. Om 14.00 uur doet hij, in aanwezigheid van een notaris, de trekking van de hoofdprijzen.
Maar dat is nog niet alles.

Ook heeft hij laten doorschemeren dat hij zich wel op wil laten opsluiten in een hondenhok om te laten zien dat de hokken echt niet meer van deze tijd zijn, net als de rest van het asiel met het lekke dak, de verrotte kozijnen en de gescheurde vloeren.

Tenslotte gaat Henk Bres ook nog een afdruk maken van de poot van zijn hond. Dat is voor de tegeltjes-actie die geld moet opleveren voor de renovatie van asiel ’t Julialaantje. Loretta Schrijver ging hem al voor met haar hond Flip.

Wil je het Julialaantje ook helpen, doe dan mee met deze tegeltjes-actie. Maak een afdruk van de poot van je huisdier. Dan wordt daarvan een tegel gemaakt met daarop deze poot en je naam of de naam van je huisdier! Deze tegel wordt geplaatst op een speciale wand in het nieuwe asiel en blijft zichtbaar totdat het nieuwe gebouw versleten is.

De tegeltjes in het huidige gebouw hebben 40 jaar bij de ingang gehangen, dus het is voor een hele lange tijd! Het plaatsen van alleen je naam kan natuurlijk ook. Kijk hiervoor op www.asiejulialaantje.nl