Bibliotheek Rijswijk maand dicht voor herinrichting

Deze zomer krijgt de bibliotheek in Rijswijk een nieuwe inrichting. Door de verbouwing is de bibliotheek gesloten van donderdag 18 juni tot en met vrijdag 17 juli. Tijdens de sluitingsperiode kunnen leden in de locatie Rijswijk geen materialen lenen en inleveren. Materialen die voorafgaand aan de sluiting zijn geleend, krijgen automatisch een extra uitleentermijn. De bibliotheek krijgt een inrichting die de bezoeker wil verrassen. De ideeën die zijn toegepast bij de herinrichting van de bibliotheek in Voorburg (2014) en de nieuwe bibliotheek in Leidschendam (2013) worden nu gebruikt in Rijswijk.
Dat betekent dat de rijen kasten waarin de boeken ruggelings op alfabet zijn geplaatst, ingeruild worden voor overzichtelijke presentatiemeubels en moderne kasten. De materialen worden in negen ‘Werelden’ bij elkaar geplaatst.

Met de nieuwe kastplaatsing vindt u snel wat u leuk vindt en komt u materialen tegen die u anders niet ontdekt had. Na de verbouwing van de bibliotheek in Rijswijk hebben alle locaties van de Bibliotheek aan de Vliet hetzelfde ‘gezicht’.

Bijzonder is het sorteersysteem met lopende band dat achter de boekeninname wordt geplaatst. Nadat de boeken zijn gescand, komen ze op een lopende band en worden per rubriek gesorteerd.

Deze techniek bespaart de medewerkers veel fysieke belasting en is erg efficiënt.

Een belangrijk deel van het huidige meubilair komt in de nieuwe inrichting weer terug. Zo wordt er behoorlijk op de kosten bespaard. Ook op de kosten van de architect wordt bespaard.

Hij maakt voor Rijswijk gebruik van zijn ontwerpen die hij maakte voor de locaties Voorburg en Leidschendam.

Vanwege de ingrijpende werkzaamheden is de bibliotheek gesloten van donderdag 18 juni tot en met vrijdag 17 juli. In deze periode wordt er geschilderd, de vloerbedekking wordt vervangen.

Het meubilair krijgt een nieuwe plek in de bibliotheek. Vervolgens richten we de (nieuwe) meubels en kasten weer in met computers, boeken, tijdschriften en dvd’s en blu-rays.

Zaterdag 18 juli gaat de bibliotheek in Rijswijk om 10.00 uur weer open.
Tijdens de sluitingsperiode kunt u in de locatie Rijswijk geen materialen lenen en inleveren. Materialen die u voorafgaand aan de sluiting leent, krijgen automatisch een extra uitleentermijn.

Als u materialen wilt lenen of inleveren, dan bent u van harte welkom in de locaties in Voorburg en Leidschendam. De bibliotheek in Voorburg is vanuit Rijswijk goed te bereiken met HTM-bus 23. Uitstappen halte Koningin Julianaplein.

Alle reserveringen met als ophaallocatie Rijswijk worden vervoerd naar de locatie Voorburg. Tijdens de verbouwing kunt u niet reserveren in de collectie van Rijswijk.

De vorderingen van de herinrichting kunt u volgen op www.bibliotheekaandevliet.nl, op www.facebook.com/dBadV en op https://twitter.com/dBadV.