Rijswijker met explosieven in huis verplicht opnemen

De man in wiens woning aan de Steenvoordelaan in Rijswijk afgelopen maart explosieven zijn gevonden, moet opgenomen worden in een tbs-kliniek. Dat zeggen gedragsdeskundigen die de Rijswijker psychisch hebben onderzocht. Dat is dinsdag gebleken tijdens de pro-formazitting in de Haagse rechtbank. Binnen drie maanden zal de rechtbank zich over deze zaak buigen. De man liep op 12 maart het politiebureau in Ridderkerk in en vertelde dat hij explosieven had in zijn huis aan de Rijswijkse Steenvoordelaan.

De Explosieve Opruimingsdienst ontruimde uit voorzorg zestien omliggende woningen en het gevonden explosief werd diezelfde dag op een afgelegen terrein tot ontploffing gebracht.

Bij de doorzoeking van de woning van de Rijswijker zijn verder 239 patronen gevonden en de man zelf had tijdens zijn aanhouding een revolver, kogels en twintig gram XTC bij zich.

De 53-jarige man die op dit moment op de psychiatrische afdeling van de gevangenis in Scheveningen zit, kan zich vinden in de verplichte behandeling die de gedragsdeskundigen bepleiten.

Binnen drie maanden zal de rechtbank zich over deze zaak buigen.